17 august, 2008

Gnah

Jeg var til Gay Pride i går, og jeg har tømmermænd. Tømmermænd fra helvede. Fra HELVEDE blev der sagt! Måske fordi jeg drak som en svamp fra kl 16, uden at have fået andet end en croissant og en kop kaffe om morgenen? Men sjovt var det i al fald, helt ind til kl 23 hvor jeg var så fuld at jeg ikke kunne stå på mine ben. Jeg blev væk undervejs i paraden, men jeg joinede Femø-lebberne. Det var dem med de bare patter. Lange, bare patter vel at mærke. På Rådhuspladsen fandt jeg Morten og hans venner, og senere kom René og to af hans venner og var homo med os, og til sidst kom Knirke, men da var jeg så vissen, at jeg var nødt til at gå hjem. Ellers havde jeg lagt mig til at sove på McDonalds. Apropos McDonalds, hvorfor kender jeg ikke den trylleformular, der kan forvandle min nabos lejlighed til en drive in McDonalds? Eller en Burger King. Twister fries, uhmmmm...

06 august, 2008

Olé!

Øj øj, det var en god tur til Barcelona! Og jeg har stadig 12 dage tilbage af min ferie! Dejligt :)

Men jeg må jo til det :)

Mandag og tirsdag var vi Barcelona, hvilket var fedt, for så kunne René lige nå at se Raval og opsnuse de fede pladebutikker, så han var klar til vi kom tilbage. Onsdag, torsdag og fredag skulle vi nemlig være hos min moster og onkel i deres hus på Costa Brava. Vi tog op til Port Lligat og Cadaqués, for at se Dalis hus. Det var superfedt! Bagefter tog vi ind til Figueres for at se Dali-museet, men der var kø så langt øjet rakte, så det besluttede vi os for at udskyde til en anden gang.

Vi var også i Peratallada, hvor vi spiste på den fedeste restaurant, jeg nogensinde har spist på. Jeg har ingen billeder derfra, desværre, for vi havde glemt kameraet, men det var ligesom at være på museum. Overalt var der spøjse ting at kigge på - det er umuligt at forklare, men det var rigtig fint. Og god mad, nam nam nam.

Fredag aften var vi så til koncert med Paul Anka, og det var totalt fedt. Overraskende fedt faktisk. Jeg kendte kun hans navn, troede jeg, men da han jo har skrevet sange til gud og hvermand, heriblandt Sinatra, Buddy Holly, Sammy Davis Jr osv, viste det sig, at jeg kendte de fleste af numrene. Og så var han bare pissedygtig. Både til at synge og til at entertaine, eller hvad det hedder. Det var fedt at se en fyr fra den gamle skole virkelig styre publikum, uden at det nogensinde gik over gevind. They just don't make 'em like that no more.

Lørdag tog vi ned til Barcelona, hvor termometret i toget ganske langsomt fik sneget sig op på 41 grader. Min moster bor i bjergene, og der er pool, så det der med varmen tog vi i stiv arm. Men pyyyyh, der var varmt i Barcelona. 10 minutter udenfor, så var man drivvåd af sved. Det blev sgu lidt anstrengende i længden, men det gik da. Mange drikkepauser og en lille siesta på hotellet med dusch og aircondition gjorde tricket.

Vi fik set en masse og shoppet en masse. Jeg har bla. købt en vildt smuk (og DYR) gallakjole, for jeg skal til bryllup senere på måneden og så må man godt.

For det meste gik vi bare rundt i de små gader, men søndag legede vi turister og tog en af turistbusserne. Det var faktisk superfedt. Vi var gået op på Mont Jüic for at se Mies Van Der Rohe pavillonen og Miro-museet, men da det sidste lige var lukket, og bussen holdt lige ved siden af, slog vi til. Vi nåede to af turene, og fik set Nou Camp, stranden osv, hvilket vil helt sikkert ikke ville have gjort, hvis vi ikke havde taget den. Og så var det bare superfedt at sidde på taget og blive blæst godt igennem, når den kørte.

Om aftenen ville jeg gerne i akvariet, for jeg elsker at se på fisk. Der var MANGE forskellige, bla. klumpfisk og hajer, som man kunne gå nedenunder. Der var også blæksprutter, og de var vildt fascinerende. Man kunne kalde dem hen til glasset, hvis man svingede hånden langsomt frem og tilbage, og da to af dem pludselig begyndte at slås, lagde en anden af dem sig i mellem for at beskytte den mindste af dem. De er vildt intelligente, og jeg kunne være blevet stående og set på dem i timevis.

Mandag var vi på MACBA, det fine, hvide museum for moderne kunst, og bagefter stod den på shopping. Hhv. plader og dullegrej. Jeg nåede endda lige på Parfumemuseet, inden jeg måtte kapitulere og skynde mig hjem og dusche og læse lidt Harry Potter, inden vi skulle ud at spise.

Vi mødtes med Renés ven, der har boet dernede i to år, og det var rigtig fedt at have en personlig guide. Mandag aften viste han os sin stambar, en hyggeligt belgisk bar, hvor vi endte med at blive pænt overrislede. 3 store Hoegarden kombineret med ekstrem varme, er en ret effektiv brandert :)

I går skulle vi hjem, men vi skulle først flyve 18.30, så vi nåede lige Sagrada Familia, hvilket vi ellers var på nippet til at udskyde til fordel for en J.G Ballard udstilling på CCCB. Men det var godt, vi tog kirken. Jeg har været der før, men det var første gang for René. Jeg begyndte selvfølgelig at tude derinde. Det er typisk. Men der er så flot og hele tanken bag den, og Gaudis historie er virkelig betagende. Og så har jeg bare et eller andet med store kirker. Jeg skal bare tænke på kuplen i Sankt Peters Kirken, så tuder jeg. Jeg må have designet kæmpemonumenter i mit tidligere liv.

I dag skal jeg vaske tøj og pakke om, for i morgen tidlig skal vi op til min mor i sommerhuset ved Vesterhavet. Det bliver dejligt. Især hvis vejret bliver lige så godt som det er nu. Men ikke mere ekstrem varme til mig, tak!